Hanviken i ledning – 10 000 extra till totalvinnaren

”Tittar på att investera i ett fotbollstält”

Sportbladets ”Laget i ditt hjärta”-kampanj har gjort succé bland landets fotbollsklubbar.
Störst avtryck har den gjort i Hanvikens SK som i skrivande stund stärkt klubbkassan med 20 000 kr – och dessutom jagar bonusen på 10 000 kr som tilldelas klubben som lyckas bäst.
– Det känns jättebra att vi leder men vi vill ju öka. Det gäller att få med sig alla hela vägen, säger Hanvikens ordförande Mathias Tauberman.

Hitta laget DU vill stötta här!

Den 9 november lanserade Sportbladet kampanjen ”Laget i ditt hjärta”. Den som skänker 100 kr till sitt favoritlag i fotboll blir belönad genom att Sportbladet dubblerar den summan till laget. Totalt går 200 kronor oavkortat till laget i just ditt hjärta. Dessutom får givaren två månader Plus Premium i två månader (avslutas när man vill).

Kampanjen har snabbt fått stort genomslag och över 1 000 klubbar runt om i Sverige har redan fått en extra kassa. Men ingen slår Hanvikens SK. De har nämligen lyckats samla in över 20 000 kronor till sin förening (här hittar du topplistan).

– Kampanjen ja – vi leder ju den! utropar Mathias Tauberman, ordförande i Hanvikens SK, när jag nämner vår kampanj.

– Det känns jättebra att vi leder men vi vill ju öka. Det gäller att få med sig alla hela vägen.

Aktivt engagerat medlemmarna

Hanvikens SK kommer från Tyresö i Stockholms län. Herrlaget blev nyss nedflyttade från Division 3 Södra Svealand och damlaget spelar i Division 4 Stockholm B. Klubben har aktivt försökt engagera sina medlemmar för att ta täten i kampanjen.

– Det handlar väl lite om hur tajta man är på olika orter. Med ledare och medlemmar och så där. Och så gäller det att ligga på, som med allting annat, säger Tauberman.

Vad har ni gjort mer konkret för att få folk att engagera sig?

– Vi har ju drivit att det här med att vi är så pass stora, lokalt i alla fall, ska hjälpa oss en bra bit på vägen. Och sedan handlar det om påminnelse, att vi inte lägger av utan fortsätter hela tiden.

– Så vi skickar via mail, via social medier som Facebook och Instagram och hemsidor. Vi har också undersökt om vi kan sms:a ut till våra medlemmar med, men vi har inte riktigt löst den möjligheten än så länge. Men vi ska se om vi kan lösa det.

Tauberman berättar att klubben, som många andra, jobbar hårt för att hålla ekonomin i trim. Plusår blandas med minusår, och Tauberman menar att de ”lever på marginalerna”.

Hanviken1270x620

Vad betyder de här pengarna för er som klubb?

– Jamen de betyder jättemycket. Vi som alla andra klubbar behöver ju pengar för att driva vår verksamhet och samtidigt ska vi försöka hitta ett projekt så att man kan se vad vi ger tillbaka. Vi sitter ju till exempel och tittar på att investera i ett fotbollstält. Ett sådant tält kostar ju tio miljoner, men det här skulle kunna vara en bra bit på vägen. Att vi samlar ihop vår förening och går mot ett gemensamt mål.

”Utveckla idrotten”

Samtidigt är Hanvikens uttalade vision ”Tillsammans utvecklar vi idrott för framtiden i Tyresö”. Något som går i samklang med vart pengarna från ”Laget i ditt hjärta” är tänkta att gå: Ungdomsverksamhet och träningsmöjligheter.

Hur har ni tänkt utveckla idrotten i Tyresö med dessa pengar? Något mer än ett fotbollstält?

– Vi har ett styrelsemöte i kväll (läs i går) där vi kommer att sätta lite mer konkret om hur vi ska jobba om vi får 20 000 eller 100 000 när det här är slut. Och en del av att utveckla idrotten i Tyresö är ju ett fotbollstält som kommer underlätta även för vår grannklubb, Tyresö FF. För som det är nu delar vi träningstiderna tillsammans med dem på en eluppvärmd plan nu på vintern. Med ett tält kommer vi kunna frigöra så att Tyresö får fler tider för sina barn och ungdomar och vi kanske får ihop vårt fotbollstält och fler tider för oss själva.

10 000 extra till vinnaren

Något som dessutom kommer som en glad nyhet för Tauberman är Sportbladets nya bonus. Den som samlat mest stöd och ligger högst upp när kampanjen är avslutad kommer nämligen att belönas med ett ytterligare tillskott på 10 000 kronor.

– Jamen det är ju kanon! Då får vi ju ännu mera energi att ligga på våra medlemmar för att driva ännu mera trafik, säger Tauberman om segerbonusen.

Och ni har ju redan ett försprång då ni leder.

– Ja, men det är viktigt att vi ökar nu. Vi brukar kommunicera att vi ligger i backen, Kallabacken, och måste ta rycket nu så att de andra lägger av. De måste känna att de inte har kontakt.

Lo Hägerfelth